A Statikus Világegyetem elmélete

A ma elfogadott nézetek alapján a világegyetemet tágulónak tekintjük. Eszerint mintegy 13,7 milliárd évvel ezelőtt lennie kellett olyan időpontnak, amikor valamennyi objektum ugyanott tartózkodott, következésképp a világmindenség sűrűsége elérte a végtelent. Tévedtünk... A blogban részletesen, lépésről-lépésre fogom megcáfolni a táguló világegyetem teóriájának alapköveit és az olvasók elé tárni a statikus világyegyetem elméletét.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2010.04.05. 19:51 Kozmológus

Egy kis bevezető

 
A tudományos életben a huszadik század előtt általánosan elfogadott volt, hogy az univerzum vagy változatlan állapotban létezett mindig, vagy valamely véges idővel ezelőtt teremtődött többé-kevésbé olyannak, amilyennek ma látjuk. Jelenleg azonban a világegyetemünket tágulónak tekintjük.
 
 
A távoli galaxisok a Hubble-törvény alapján rohamosan távolodnak tőlünk. Az égitestek eszerint régebben nyilván közelebb voltak egymáshoz. Így valamikor 10-20 milliárd évvel ezelőtt lennie kellett olyan időpontnak, amikor valamennyi objektum ugyanott tartózkodott, következésképp a világmindenség sűrűsége elérte a végtelent (Nagy Bumm elmélet).
 
Ez az általánosan elfogadott elmélet (amely mögött fizikusok, kozmológusok ezrei, tízezrei állnak) mindaddig érvényben marad, belévetett bizalmunk mindaddig nő, amíg az új kísérletek eredményei megfelelnek az előrejelzéseknek. Egyetlen, ellenkező értelmű megfigyelés után azonban kénytelenek vagyunk elvetni vagy módosítani teóriánkat.
 
Meglátásom szerint a Hubble-törvény legalapvetőbb következtetése (minél nagyobb a távolság két galaxis között, annál nagyobb a relatív távolodási sebesség közöttük) egy, a tömeg, tér és idő kölcsönhatásairól alkotott hiányos ismeretek miatti félreértelmezésen alapul. A galaxisok valójában nem távolodnak egymástól, a világegyetem statikus állapotban van!
 
Célom, hogy hipotézisemet a blogban lépésről-lépésre haladva sikerüljön minden kétséget kizáróan bizonyítanom. 
 

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://statikusvilagegyetem.blog.hu/api/trackback/id/tr991953643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fox mulder · http://kobiembreversuspek.freeblog.hu/ 2010.04.29. 07:08:26

Ez már döfi! A Svéd Királyi Tudományos Akadémia már kezdheti ízlelgetni a számlaszámodat.

A tehenes-ufós "under construction" kép tetszett, visszatehetnéd.

Kozmológus 2010.04.29. 08:18:54

@fox mulder: Kösz! :) A tehén előbb-utóbb visszatér, ezt megígérem!
süti beállítások módosítása